50 tinten met oma en opa

 

Gisteravond had ik even een uitje voor mezelf. De zo te zeggen, me-time. Om samen met een hele zaal vol giechelende, opgewonden vrouwen naar 50 shades darker te kijken. Mocht het nu net zo zijn dat ik naast een ouder stel van een jaar of 70 kwam te zitten. En ik vroeg me in eerste instantie echter af of ze niet per ongeluk in de verkeerde zaal waren beland. 

 

 

Als snel kwam ik erachter dat ze echt wel bewust voor de film hadden gekozen. Ik had het ook wel gelijk kunnen weten, als ik naar de leren broek van de oma naast me had gekeken. 


Op een gegeven moment kwam in de film het speelgoed voor volwassene uit de kast. Waaronder een soort van kralenketting, alleen dan iets minder lang. En dan niet van die geverfde houten kralen. De oma naast me ging precies uitleggen aan haar echtgenoot wat het gewenste effect van die ketting was.

Mijn wenkbrauwen rezen omhoog en op dat moment wilde ik eigenlijk het liefst de vingers in mijn oren stoppen en heel hard een liedje gaan zingen. En dit was pas het begin van de film! Want naast me zag ik dat opa zijn hand op haar leren broek had gelegd op een gevaarlijk hoge plaats. “Waarom beland ik altijd in zulke situaties”? “Of hoor en zie ik dit soort dingen en anderen niet?”

 

Later in de film kwam er een apparaat uit de speelgoedkamer dat leek op een lange uitschuif stok met leren bandjes aan de uiteinden. Voordat het in gebruik was in de film, had het omaatje in de leren broek al uitgebreid uitleg aan opa gegeven. Het was voor de benen, zodat ze wijd opengesperd werden. Aangezien ik nogal visueel ben ingesteld, zag ik naast me een hele andere film afspelen die ik eigenlijk niet wenste te zien. De oma kreeg daar in tegen steeds meer plezier in de film. En ik hoorde haar zeggen: “Stoute meid!”, en hoge kirrende lachjes uitslaan. 

 

Opgelucht was ik toen de film was afgelopen. Naast alle opgewonden vrouwen verliet ik de zaal. Als ik in het vervolg terug denk aan 50 shades darker, denk ik aan een oma in leren broek en een opa met een gouden zegelring. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Dineke (maandag, 13 februari 2017 18:27)

    Whaahaa!! Ik zie het al helemaal voor me hoe jij daar zit. Ik ga volgende week!!