Fast and Furious 8

Je moet me toch eens uitleggen wat ik als auto-'hater' in de bioscoop doe op een doodnormale vrijdagavond, klaar voor de in mijn beleving meest slaapverwekkende film aller tijden, namelijk Fast and Furious 8... Je weet vast wel dat ik het kijken naar een autofilm ongeveer even leuk vind als het doen van mijn belastingaangifte. Welke knappe prins heeft me in hemelsnaam zo gek gekregen?


Juist, dat was Dylan. Mam, zullen we weer eens wat leuks gaan doen samen? Tja, op zo'n vraag kun je natuurlijk geen nee zeggen, dus daar gingen we dan, op naar het ultieme testosteronspektakel. 

We waren de bioscoop nauwelijks binnen of onze aandacht werd al getrokken door een groepje luidruchtige tieners. Ik hoop maar dat die niet naast ons komen zitten, zeg ik nog tegen Dylan. Het blijft echter angstvallig stil naast me... Wanneer ik omkijk zie ik dat hij verdwenen is en ja hoor, midden tussen dat zootje ongeregeld staat. Vrienden van school mam, vind je het erg?...

 

Ik snap zijn dilemma heel goed en zeg daarom dat hij lekker zijn gang moet gaan. Mama vermaakt zich wel drie rijen achter jullie. 

Dus zo komt het dat ik daar moederziel alleen zit, met een bak popcorn binnen handbereik. Wat schuchter kijk ik om me heen, ik zie uiteraard allemaal vaders met (tiener) zonen. Enkelen gapen me vol verwondering (of is het bewondering?) aan en geven me zelfs een 'thumps up'. Nooit gedacht dat het kijken (en luisteren) naar een hoop schroot nog zoveel leuke reacties zou opleveren... Biedt misschien perspectief voor mijn eigen spectaculair gedeukte Toyota. 

 

Als we na de film weer plaatsnemen in die Toyota, krijg ik een dikke kus van Dylan: mam, je bent de Ferrari onder de moeders! Kijk, daar gaan mijn wangen (Ferrari) rood van gloeien! 

 

geschreven door: Wendy

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Ria van Dijk. (zondag, 07 mei 2017 21:56)

  Heel leuk geschreven belevenis rond een bioscoopbezoekje van een moeder met tienerzoon!
  Ook heel herkenbaar, het zou jou ook kunnen overkomen! Met een glimlach gelezen!�

 • #2

  Marian (zondag, 07 mei 2017 22:01)

  Leuk geschreven! En al die vaders en tienerzonen maar denken: "Zo, die dame is cool zeg!", denkende dat je speciaal voor de Fast & Furious in je eentje naar de bios was getogen. ;-) Haha

 • #3

  kitty (zondag, 07 mei 2017 22:04)

  Heel leuk om te lezen!�

 • #4

  Sabrina (zondag, 07 mei 2017 22:27)

  Super leuk geschreven! Wat een super compliment van Dylan!!

 • #5

  Susanne van Veen (maandag, 08 mei 2017 09:59)

  Wat een leuk stuk!!! Ben benieuwd wat ik met mijn meiden ga meemaken�