Drukke kinderen

Al surfende op internet valt mijn oog op een alert voor de informatie-avond ‘Hoe om te gaan met drukke kinderen’. Wat attent dat men speciaal voor mij een cursusavond heeft georganiseerd! Ik zeg: aanmelden! Hmmm, zal ik mijn jongens meenemen om als case study voor de andere aanwezigen te dienen?


Ik zie al helemaal voor me hoe die avond dan zal verlopen. Met vier kinderen is het uiteraard onmogelijk om op tijd te komen, dus wanneer een keurige trainer middenin haar verhaal bezig is (kindertjes zijn niet druk, dit is een schreeuw om aandacht) klinkt er vanuit de verte een donderend geraas. De aanwezigen kijken wat verschrikt om zich heen waar dat geluid toch vandaan zou kunnen komen. Het lijkt wel een aardverschuiving die steeds dichterbij komt. Dan vliegt de deur van de trainingsruimte met een luide knal open en komen mijn vier apen binnenstormen, met mamma in hun kielzog die er zwetend en verontschuldigend achteraan rent. Sorry hoor, zo doen ze anders noooooo…. Neeeee, niet aan die lampen hangen! Ben ik daar net op tijd om in te grijpen, dan vervolgen zoon 1 en 3 hun eerder afgebroken partijtje voetbal binnen en heeft zoon 4 intussen het stopcontact ontdekt. Plotseling gaan alle lichten uit en is het even stil. Cool, zeggen mijn jongens, voetballen in het donker! De zaal is intussen helemaal leeg, alle aanwezigen inclusief de cursusleider zijn naar de uitgang gevlucht en hebben zich achter hun auto’s verstopt. Er klinkt een luide knal, de ramen bollen, muren storten in en tenslotte knalt het dak naar beneden.  De informatie-avond is ten einde.  

 

 Misschien is het toch beter als ik alleen ga. Wie weet steek ik er nog wat van op. Alhoewel, als ik na vier drukke jongens nog niet weet hoe ik met ze moet omgaan, dan zal ik het waarschijnlijk nooit weten. Maar ja, baat het niet dan schaadt het niet. Daarom klik ik toch maar door naar de betreffende website, alwaar ik mijn NAW-gegevens invoer. Zo vreemd, ineens gaat de website op zwart; er verschijnt enkel een melding dat de lezing ‘wegens omstandigheden’ niet doorgaat. Komt zeker door de aanmelding van die vrouw met die kinderen van de overkant…

 

Geschreven door: Wendy

Reactie schrijven

Commentaren: 0