Framblij

Toeristische attracties in de buurt: heel Nederland zit er uren voor in de auto en wij zijn er nog nooit geweest. Tot vandaag dan, want het is een mooie dag om Plukkerij Framblij te bezoeken. 


Tijdens het wachten in de rij worden de gedragsregels uitgelegd: "Let op uw kinderen, pluk alleen rijp fruit en pas eten nadat u betaald hebt". Even later krijgen zoon 1 en 2 een mandje om hun nek en kan het plukken beginnen. Ook mamma verdwijnt al gauw tussen de groene ranken. De kleinste is de speelhoek al snel zat en loopt naar me toe, tussen het laaghangende fruit door. Dan struikelt hij over enkele rondslingerende takken, middenin een hoopje kersen. Hij staat op met paarse handjes en een grote grijns: "lekker!" Met twee wijdgespreide armpjes komt hij op me afgerend. "Nee! Blijf van mijn br....."  Te laat, mijn witte broek zwaait vanaf nu permanent naar mijn medemens. "Zucht."

 

"Hee kijk, een informatiebord". Hardop lees ik voor: "aardbeien, frambozen en kersen zitten boordevol vitamine C, wat goed is voor de weerstand en ...."  "Mamma, gaan we weg?! We hebben geen zin meer." Om zijn woorden kracht bij te zetten, knipt zoon 2 het touwtje door waarmee het mandje om zijn nek zit: roetsj, al het verzamelde fruit rolt op de grond. De jongste neemt een aanloop en springt er bovenop. Mamma probeert de situatie te redden door alles bij elkaar te harken en terug in het bakje te stoppen. Achteloos stop ik een framboos in mijn mond: "ohhhhh! Mamma neemt er een zonder te betalen!" klinkt het keihard door de kas. Met een kop als een aardbei verlaat ik de kas: nu snap ik waarom lokale attracties worden overgeslagen. 

 

geschreven door: Wendy

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    DanMar (donderdag, 08 juni 2017 01:26)

    Hahaha leuk om te lezen! Eén voordeel: een hoofd als een aardbei viel vast niet op in deze setting. ;)