Uitjes omgeving Westland

Zo even een paar minuten tijd om te typen. Ze zijn even aan het worstelen op de trampoline. Nu de vakantie is aangebroken, merk ik dat voor bloggen nauwelijks tijd is. Ondanks dat ik me had voorgenomen om geen animatie team te worden in de vakantie, merk ik dat de jongens mijn tijd toch in beslag nemen. 


6 weken vakantie: lekker rustig aan doen, laat naar bed. Maar als de vriendjes zijn vertrokken naar de camping, is het toch een hele tijd. En dan komt toch de opmerking: “Ik verveel me”. We hebben gelukkig een break door op vakantie te gaan, maar blijf je thuis in de vakantie is het best een tijd om je kinderen te vermaken. 

 

Een paar ideeën op een rij, mocht je het strand en het badje in de tuin zat zijn: 

 

- Vorige week ben ik naar de waterspeeltuin in Hoek van Holland geweest. Zelfs mijn oudste twee hebben zich er de hele middag vermaakt. Ze gingen er lekker free-runnen. Ik vooral proberen niet te kijken naar al die gevaarlijke sprongen, maar we konden gelukkig zonder ziekenhuisbezoek naar huis. Wel even website raadplegen anders is het onvindbaar. www.speeltuinhoekvanholland.nl. Voor 2.50 hebben de kinderen een leuke middag met zand en water.  Je kunt koffie drinken, ijsje kopen en niet onbelangrijk: er is een wc. 

 

- Zo’n zelfde leuke speeltuin is ook bij het hofpark in Wateringen: De Kindster, deze is alleen gratis (vrijwillige bijdrage). 

 

- In Vlaardingen is het Klauter woud. Oude schoenen en kleren aan en lekker rommelen in de natuurspeeltuin. www.federatiebroekpolder.nl. Hier zijn wij overigens nog nooit geweest. Deze vakantie wil ik een keer kijken of het daar leuk is. Dus als je leuke ervaringen hebt, laat het weten via Facebook of de site. 

 

- Het favoriete uitje van mijn jongens is een bezoekje aan de Zweth: www.dezweth.nl. Voor 9.75 kunnen de kinderen gebruik maken van het pretpakket: midjet golf (goeie om mee te starten, voordat ze onder de blubber zitten. En bij mij hebben ze altijd ruzie om de stand, dus dan heb ik dat onderdeel gehad), survival in het water, waterfietsen en kanoën. Ze hebben de dag van hun leven en niet onbelangrijk heerlijke cappuccino voor de mama’s. 

 

- Pluk boerderij in Loosduinen: www.plukdenhaag.nl. Leuke boerderij voor de kleintjes. Heempark ernaast om de keutels van je schoenen te rennen. En heerlijke biologische taarten! Is het voor ons ook weer leuk. 

 

- Framblij bij de cultuurschuur in Monster: www.plukkerijframblij.nl. Zelf je aardbeien, frambozen en kersen plukken met de kinderen. Vorige week zijn we er nog geweest. Allemaal een mandje en een schaartje in de hand en knippen waar ze trek in hebben. Her en der steken ze stiekem eentje in hun mond (wat niet de bedoeling is, maar toch gebeurt). Bij de oudste kinderen even opletten. Die zijn zo klaar en roepen vervolgens: “Mam, ik ga nog een bak halen”. En voor je het weet ga je met 10 bakken aardbeien naar huis. Als ze klaar zijn kunnen ze nog even spelen in de speeltuin. 

 

- Skatebaan (nu een nieuwe in Poeldijk), vinden onze jongens super leuk om heen te gaan. Helmen op is wel handig. Er staat een bankje bij voor de ouders en de kinderen kunnen je super coole trucjes laten zien. 

 

- Bij mij willen ze ook altijd een keertje naar een openluchtzwembad in plaats van naar het strand. In Wateringen, Naaldwijk en Hoek van Holland heb je leuke om te bezoeken. 

 

Nu hopen op zonnige dagen om naar al dit leuks te gaan. 

En mocht je nog leuke ideeën hebben, laat van je horen! Help de mama’s de zomer door!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Nathalie Koole (dinsdag, 17 juli 2018 21:17)

    De Creatafel in Honselersdijk, een nieuwe hobbywinkel. Mocht het slechter weer zijn hebben zij keuze uit een hoop hobbyspullen voor iedereen. Of op zaterdag de kids crea club.

  • #2

    Sofie (donderdag, 19 juli 2018 11:10)

    Hee Mieke, in Maassluis aan de waterweg is ook een hele gave natuurspeeltuin. Auto parkeren bij station maassluis west. spoor over, rechts aanhouden en dan zie je het liggen. Heel groot, echt leuk. En ik heb van horen zeggen dan in de poelzone tussen 's-gravenzande en monster nu ook een soort natuurspeeltuin is! Proberen waard dus! Succes deze zomer!