Aan tafel

Daar gaat de bel, de bezorger van de bekendste maaltijdbox staat voor de deur. Waar ik de bezorger trakteer op een glimlach, word ik getrakteerd op vier dodelijke blikken. Nee hè, niet weer groentenorzo met stinkkaas, bataatcurry met groene sliertjes of noedelsalade met snotraap! Uuuuuhhh, dat gaan we echt niet eten hoor! 


Voedsel, een jarenlange strijd in ons huishouden. Toen ik zwanger was van de eerste had ik me heilig voorgenomen om mijn kind enkel gezonde voeding voor te zetten. Ik veranderde al van gedachten op het eerste moment dat hij op mijn borst werd gelegd. Deze kersverse moeder wilde geen polonaise aan haar lijf. Flesje graag! Misschien was de toon voor de moeizame voedselrelatie met mijn zoon toen gezet. Mijn oudste zoon is wat men noemt 'een moeilijke eter'. Althans, dat vinden wij, want hij heeft er totaal geen problemen mee. Patat, pizza en pannenkoeken vindt hij toch lekker? Van alles hebben we geprobeerd om zijn motor draaiende te houden: brood (zelfs in het meest simpele witte brood vond hij nog stukjes of pitjes), muesli (idem), fruit- en groenteshakes (lekker mam, die combi van mango, grapefruit, passiefruit, kiwi, verse spinazie en sinaasappel). Drie uur later waren we eindelijk klaar om naar school te gaan en waren we door ons weekbudget heen. Ook nu hij wat ouder is, laait de strijd nog wel eens op. Waar we hem vroeger uiteindelijk nog wel eens konden paaien met het vliegtuigtruukje, schuift hij nu zijn bord demonstratief van zich af terwijl hij snel van tafel loopt. Dag mam, ik ga naar de Mac. 

 

Vandaag was de derde dus voorlopig laatste hellofresh-maaltijd aan de beurt. Vol goede moed zette ik de bijna lege doos op tafel en kijk op de instructies wat er vandaag op het menu staat. Wat hoor ik daar nou? 'Mama bah, mama bah', lijkt het wel uit de mond van mijn jongste te komen... ik draai me om en zie hem nog net het restant van een grote, uitgekauwde teen knoflook uit zijn mond halen. Hellofresh? Nee, hellopech! Erg fresh ruikt hij niet meer. Trek in eten heeft hij evenmin. Hello McDonald's dan maar?!

 

Geschreven door: Wendy

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0