Back in business

Ja, ja ik kan me tegenwoordig weer scharen bij de werkende moeder op het schoolplein. Druk, druk, druk... 

Ik ben niet meer alleen een huisvrouw, maar ik heb weer een baan! Yeah!!!! 


Het is echt lekker om te zeggen dat je werkt. Misschien is het mijn eigen gevoel, maar als je geen baan hebt, thuis blijft voor de kinderen, wordt er soms toch echt op je neergekeken. "Aan haar hoef je niets aan te vragen, want die maakt niets mee en kan toch alleen maar praten over de kinderen."  Opmerkingen als: "Je bent een huisvrouw of je bent het niet", "die kan wel groepsmoeder zijn, want die heeft toch alle tijd", "Fijn hoor, kun je lekker thuis moederen", heb ik nu geen last meer van. 

 

Ik kan nu nee zeggen tegen: “Luizenkammen? Sorry, ik kan echt niet, ik moet zo werken.” 

Ik heb geen tijd meer om 10 minuten voor het raam te zwaaien bij mijn kleuter. Ik heb nu haast, ik moet naar mijn werk! Rijden naar de boerderij? Voorlezen op school, school versieren? Helpen met knippen en plakken? “Sorry, sorry, sorry, kan echt niet meer… druk, druk, druk, ik heb een baan”. 

 

En nu snap ik waarom werken zo heerlijk is. Het is er rustig! Als ik ergens aan begin, kan ik het ook afmaken. Ik hoef tussendoor niemands kont af te vegen. Niemand schreeuwt dat hij honger heeft en ik hoef met niemand naar de speeltuin in de kou. Als ik klaar ben met werken ruik ik ook niet naar zweet, mijn kleding is nog schoon, er zitten nergens snottebellen en koekjes aan me geplakt. Ik zie er gewoon nog hetzelfde uit als toen ik op mijn werk aankwam. 

 

Dat druk, druk, druk, ik werk… Ik weet niet of ik dat nog moet geloven. Als je de hele week thuis bent met de kinderen, heb je het vaak vele malen drukker. Halen, brengen, boodschappen, schoonmaken, vriendjes, luiers, zindelijk maken, bakjes fruit maken, speeltuin. En ja, ik vond het afgelopen twee jaar ook echt fijn dat ik thuis was, dat ik de tijd van 0-4 bewust mocht meemaken. Maar nu op kantoor, in een andere omgeving, met andere mensen en andere bezigheden is ook echt wel heel leuk.

 

Maar werk of niet, ik blijf een moeder aan het hek!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0