Woensdagmiddag....

Op het schoolplein zie ik moeders al in de starthouding voor de race tegen de klok. Het is woensdagmiddag, dat betekent de hele middag taxichauffeur spelen: in de weer met halen en brengen. 


Boterhammen erin proppen bij thuiskomst en daarna af en aan rijden van de gym, langs de tennis, en via vriendjes terug. Snel weer koken, vroeg eten voor de voetbal. En als ik uit het raam kijk zie ik alleen maar oververhitte moeders af en aan rijden. 

 

Toen de oudste twee jongens nog bij de kleuters zaten, had ik nog de illusie dat je op woensdagmiddag vrij was om leuke dingen te gaan doen. En aan het drukke gedoe werk ik zelf mee. Maar tijd voor leuke dingen hebben we niet. De hele middag hou ik de tijd in de gaten hoe laat ik wie waar moet halen of brengen. Ondertussen wil de jongste nog wel spelen, maar daar is nauwelijks tijd voor. Hij wordt de hele middag auto in en uit gesleept. Jasje aan en uit, fiets op en af. Dat is het lot van een jongste. En gezellig dat hij ervan wordt! Geef hem eens ongelijk. Het is dus een kwestie van jongleren en plannen. 

 

Ik heb het zelf zover laten komen. De kinderen op allerlei sporten en clubjes gedaan. Mede omdat ze het zo leuk vinden. Omdat sporten goed voor ze is. Ook is het even lekker als ze onder de pannen zijn. (zeker als het regent). Maar als de zon schijnt en ik wil een middag naar het strand of speeltuin, is dat allemaal niet mogelijk en zit ik vast aan het schema van de clubjes en hobby’s. 

 

En ik ben niet de enige.… 

Reactie schrijven

Commentaren: 0