Pluk de dag

Als ik af en toe op de bank plof of hopelijk deze week even in de zon ga zitten in de tuin, spoken er altijd van die gedachten door mijn hoofd. 

“Er ligt op zolder nog heeelll veel was. Ik moet de wc en badkamer nog schoonmaken. Welke boodschappen moet ik nog doen? Ik zit hier wel lekker in de zon, maar moet ik niet iets in de tuin doen? Shit, Snuffie moet nog eten. Ik moet eigenlijk gaan koken? Moet ik niet in de speeltuin kijken of het daar goed gaat?”


Ik ben altijd zo onrustig, omdat ik eigenlijk van alles moet doen van mezelf. Dingen die eigenlijk soms niet zo heel erg belangrijk zijn. Een vriendin zei een keer tegen me: “Als je een vaas zou vullen met stenen, moet je eerst de grote erin doen en daarna vullen met de kleintjes”. Ze bedoelde ermee: Eerst de dingen doen waar je energie van krijgt en dan heb je daarna nog energie voor de dingen waar je geen zin in hebt (strijken en de was en zo).

 

Ik doe graag de grote stenen in de vaas. Het probleem is alleen dat ik daarna toch echt nog steeds geen zin heb in strijken en de was ophangen. Sterker nog als ik na een leuke dag op zolder kom, denk ik regelmatig: “Oh nee, ik ben de was vergeten uit de wasmachine te halen.” en dan heb ik echt geen zin meer om die na een dag nog op te hangen. Daarom heb ik graag eerst alles opgeruimd, voordat ik vertrek. 

Hebben niet veel mensen dat: “Ik moet nog dit en dat” gevoel? 

 

Zou het niet veel fijner zijn om je te laten leiden door de waan van de dag? De dag plukken! Genieten van het moment! Genieten van de zon op je gezicht, een stuk chocolade, een goede cappuccino, je favoriete serie, het strand, gourmetten met de kinderen, een wijntje, yoga, een kinderlach, een goed boek, kinderen zien spelen in het zand, een avond wandeling……

 

zonder ergens anders aan te denken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0